tisdag 15 februari 2011

Sushin här..

Är så klart enastående i de flesta fall. Tillgången till färsk fisk från Tsukiji fish market och japanernas (i synnerhet Tokyoborna) kräsenhet för sashimi gör att man kan räkna med att all fisk som finns på sushin i restaurangerna är på sin höjd en dag gammal, ofta är den fångad redan samma morgon.

Ibland blir man dock tvungen att äta dagsgammal sushi. Sådan sushi som har legat färdigpacketerad i butik under dagen. Den är inte alls lika saftig och god som den vanliga sushin du kan få på en kaiten-sushi eller i en izakaya. Den är ungefär på samma nivå som sushin man får hemma, tyvärr. Efter att ha spenderat en längre tid med god sushi inser man att det kommer vara svårt att vänja sig av med otoro, chutoro och maguro fångad på morgonen.

Tips om man besöker Japan och Tokyo: kaiten-sushi. Prisnivå som hemma, du får välja precis vilka bitar du vill ha och hur många.

Är Japan verkligen så mycket bättre? Nej, jämför med att ölen är piss ett område för stark utveckling.

1 kommentar:

  1. Sluta vara dum nu, sushin hemma är god också. Och i Japan finns inga avokadobitar! :)

    SvaraRadera