måndag 29 november 2010

Lördag:fest

Lördag vaknar jag, med en lätt bekant känsla av att ha druckit alkohol dagen innan. Dagen skall spenderas med att förbereda för en rörmokare som skulle komma och titta på mitt handfat. Det löste sig väldigt snabbt och sen var det lugnt fram tills kvällen kom.

Inför kvällen hade jag tackat ja till en IAESTE-fest som skulle hållas på en pubkedja som heter HUB i området Takanodababa. Det var avskedsfest kombinerat med ny-styrelse-fest. En mycket stor mängd japanska studenter dök upp, fyra västerlänningar varav jag var en. Med tanke på styrelsebytet var det även årgångar av tidigare IAESTE-engagerade där, alltid roligt att höra deras historier.

En liten notis om japanska universitetsmentaliteten till att engagera sig. Alla här verkar vara med i någon sorts studentklubb. IAESTE är bara en av dem. Antingen håller man på med en sport, en klubb eller något liknande och sedan har man en gemenskap med en massa människor. Väldigt likt nationerna (och undergrupperna) i Uppsala men ändå lite skillnad.

Efter den första nomikaien är det dags för ca 1 timmes paus innan vi går vidare till nomikai nr två. Izakayan vi tar oss till har uppenbarligen erfarenhet av studentsittningar då alla bord och golv är lättstädade och herrtoaletten har en speciell avdelning (med vattencirkulation) för vomitering. Mmm.. börjar bra eller?



En hel del öl senare bestämmer vi västerlänningar oss för att dra hemåt medan japanerna drar vidare mot en tredje nomikai. Bra kämpaanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar